U bent hier: Home / Nieuws / Kick-off tweede semester: Herman Van Rompuy over Europa in crisis

Kick-off tweede semester: Herman Van Rompuy over Europa in crisis

Brexit en Trump stellen de Europese Unie voor een cruciale keuze: bekent Europa kleur en zo ja, op welke manier? Of ziet het alleen lijdzaam toe hoe de Angelsaksische wereld de rug naar het continent keert? En hoe zal Europa haar eigen boontjes doppen?

Als geen ander heeft Herman Van Rompuy, president emeritus van de Europese Raad, ervaring op het hoogste politieke niveau. Bij aanvang van het tweede semester deelt hij met de studenten zijn analyse en inzichten over ‘Europa in crisis’. Afspraak op vrijdag 17 februari om 11 uur (tot 13 uur) in Aula Jean Monnet (AP 01.30).

De gastlezing worden georganiseerd in het kader van de OPO’s ‘Governance in de EU’, ‘Inleiding tot de EU’ en ‘Publiek recht’ maar staat open voor alle geïnteresseerde studenten. De voertaal is Nederlands.