U bent hier: Home / Studietips

Studietips

Inleiding

Studeren is niet vanzelfsprekend. Als student moet je je weg zoeken naar een efficiënte studieplanning en studiemethode, rekening houdend met verschillende examenvormen. Je moet ook nog eens de juiste verhouding zoeken tussen vrije tijd en studies.

Deze bundeling van eenvoudige studietips is daarom zeker geen overbodige luxe. Het is niet de bedoeling dat je de inhoud van deze webpagina ziet als strikte richtlijnen. Je kunt ermee aan de slag om je eigen studiemethoden te onderbouwen. Een goede studiemethode brengt je namelijk al een heel stuk op weg naar goede examenresultaten.

Ben ik goed bezig?

Op Toledo vind je een Community genaamd 'Vragenlijst studievaardigheden' (rechts onderaan op de startpagina). Als je deze vragenlijst invult wordt er automatisch een analyse gemaakt van de sterktes en de zwaktes in jouw studievaardigheden. Op deze manier kan je zeer gericht je studiemethode bijsturen.

Tip: vergeet de feedback niet af te printen want je hem niet kan opslaan.

Studenten 1BA, schakelstudenten en studenten die al deels in 2BA zitten, maar nog geen 60 studiepunten behaalden, mogen bij het monitoraat langskomen om deze analyse verder te bespreken.
Ook voor andere studiegerelateerde vragen kunnen deze studenten bij het monitoraat terecht.