U bent hier: Home / Stage / Stageportaal communicatiewetenschappen

Stageportaal communicatiewetenschappen

Stageportaal communicatiewetenschappen
Opgelet! In 2016-17 wordt de Stage in de bacheloropleiding geschrapt. De stage zal vanaf dan plaats vinden tijdens de master.

Alleen studenten die bij aanvang van het academiejaar 2015-16 reeds 100pt behaald hadden, mogen in 2016-17 uitzonderlijk S0F04A Stage 2 (in het tweede semester) opnemen. Dit OPO is echter niet boekbaar voor studenten. Studenten die beantwoorden aan de voorwaarden en nog stage wensen te doen, nemen contact op met hun ISP-verantwoordelijke, Nikki Decoster. Bij haar ligt eveneens een lijst ter inzage van de studenten die aan de voorwaarde van 100pt beantwoorden. Let op: studenten die in hun bacheloropleiding met succes een stage hebben voltooid, krijgen in de masteropleiding GEEN vrijstelling voor de Masterstage.

Dit portaal is gericht op de masterstage. Alle info over de bachelorstage is te vinden in de stagefolder over de bachelorstage. Uiteraard kan je ook steeds terecht bij stagecoördinator Eva Koppen indien je nog bijkomende vragen hebt. 

Stage

Aan de studenten uit de richting communicatiewetenschappen wordt, via een keuzeopleidingsonderdeel, de mogelijkheid geboden om tijdens de master stage te lopen. Op deze website kunnen zowel de geïnteresseerde studenten alsook potentiële stageorganisaties alle nodige informatie vinden.

Databank stageplaatsen

Deze databank bevat alle organisaties waarbij je als student communicatiewetenschappen stage kan lopen. De stageplaatsen zijn alfabetisch gerangschikt. Wanneer je gebruikmaakt van de zoekfunctie (ctrl+f) kan je ook filteren op zogenaamde 'tags'. Dit zijn woorden die de stageplaats kort omschrijven. Enkel de tags die het meest van toepassing zijn op een stageplaats staan vermeld in de lijst.

Mogelijke tags zijn: 

bank, communicatie, consultancy, cultuur, events, externe communicatie, film, industrie, internationaal, interne communicatie, journalistiek, marketing, media, mobile, mode, multinational, muziek, NGO, onderwijs, onderzoek, online marketing, overheid, pers, politiek, PR, productie, redactie, sensibilisering, sport, toerisme, Tv, uitgeverij

Inhoud portaal

Opgelet!

De informatie op dit portaal is van toepassing op de masterstage. Alle info over de bachelorstage vind je hier.

Contact

Voor vragen rond het opleidingsonderdeel Stage mag je steeds contact met ons opnemen:

Eva Koppen, stagecoördinator
Spreekuur: maandag tussen 14u30 en 16u30
Kantoor: SW 04.125
Tel: 016 37 43 08
E-mail: stagescomwet@kuleuven.be
Kristel Vanhees, stageadministrator
Kantoor: studentensecretariaat
Tel: 016 32 30 61
E-mail: kristel.vanhees@kuleuven.be
Prof. dr. An-Sofie Claeys
E-mail: ansofie.claeys@kuleuven.be
 

Info voor (potentiële) stageorganisaties

Alle info voor stageorganisaties en een formulier om een organisatie als stageplaats aan te melden is hier te vinden. 

Deadlines inleveren stagerapporten mastersage 2016-2017
  • 9 januari 2017
  • Uitzonderlijk stage in de tweede semester: 24 mei 2017
  • Uitzonderlijk stage tijdens de zomer of herwerking van het rapport: 31 augustus 2017

Stageplaatsen in de kijker:

  • Lecter is een nieuw productiehuis, opgericht door ervaren televisieontwikkelaars, op zoek naar jong talent. Je ondersteunt het team bij het uitwerken van bestaande programma's maar werkt en denkt ook mee aan de ontwikkeling van nieuwe formats. 

  • akkanto, een strategisch adviesbureau met expertise op vlak van uiteenlopende communicatiedomeinen, zoekt stagiairs met een zeer goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels. Ben je bovendien ook flexibel, leergierig en assertief? Dan is het bureau bereid je helemaal op te nemen in het team en veel kansen te bieden. 

  • Wil je stage lopen bij VTM nieuwsdienst (algemene redactie, sportredactie, telefacts,...)? Dan dien je deel te nemen aan een selectieproef (schriftelijke actualiteitstest en motivatiegesprek) op 8 september of 14 oktober. Inschrijven voor deze proef doe je hier.

  • Vastberaden om een passie voor mode te combineren met marketing of PR? Bekijk dan zeker eens de vacature van Bestseller, het bedrijf achter labels als Only, Jack & Jones,... is immers nog op zoek naar stagiairs met een vlotte babbel én pen.

  • Tijdens de opleiding gebeten door de strategische microbe en geïnteresseerd in reputatiemanagement, crisiscommunicatie, etc.? Dan is FINN Public Relations iets voor jou. De organisatie omschrijft zichzelf als een kenniscentrum waar de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de dagelijkse praktijk worden omgezet. Afhankelijk van je interessegebied kan je je er verdiepen in één van de strategische domeinen. Meer info? 

  • Een andere aanrader voor geïnteresseerden in inerne communicatie is Nike ELC. De fitnessruimte en mogelijkheid tot sportworkshops zijn niet de enige troeven. Je krijgt er de kans in de diepte aan projecten te werken die via een verscheidenheid aan media lopen.

  • Quick Brown Foxes is een communicatiebureau dat branded content creëert en graag een plaats aanbiedt aan stagiairs op zoek naar een strategische stage. Interesse? Neem dan contact op met http://jorrit@quickbrownfoxes.be