U bent hier: Home / Begeleiding / Onderwijsombuds

Onderwijsombuds

Onderwijsombudsdienst

Wanneer je als student (ernstige) vragen hebt bij onderwijskwesties, kun je hiervoor bij een aantal personen terecht:

 

Procedure bij onderwijskwesties

  • In eerste instantie vragen we je om contact op te nemen met de docent in kwestie. Een overzicht van de contact- en spreekuren van docenten en assistenten aan de faculteit vind je hier.
  • Wens je niet meteen de docent aan te spreken, dan kun je jouw vraag/probleem ook aankaarten bij Politika Onderwijs, de onderwijsafdeling van studentenvereniging Politika. De studentenvertegenwoordigers van Politika die deel uitmaken van de onderwijsafdeling kunnen je vraag dan aanbrengen op de daarvoor bevoegde Permanente Onderwijscommissie (POC) van de faculteit. Je kunt Politika Onderwijs op een aantal manieren bereiken:
    • Je contacteert rechtstreeks jouw studentenvertegenwoordiger.
    • Weet je niet welke POC jouw vraag/probleem kan behandelen? Via het Politika-meldpunt kan je, al dan niet anoniem, jouw onderwijsvragen en/of -opmerkingen doorgeven. Indien het meldpunt (technisch) onbeschikbaar is, kun je ook altijd een mail sturen naar: onderwijs@politika.be 
    • Je kunt eventueel ook rechtstreeks contact opnemen met de programmadirecteur van jouw opleiding.

 

De onderwijsombuds*

Voor aspecten van onderwijsverzorging die je, omwille van hun persoonsgebondenheid, niet wenst te laten behandelen door de POC of niet wenst te melden aan een docent, kun je tijdens het academiejaar terecht bij de onderwijsombuds. Deze fungeert als vertrouwenspersoon en bemiddelt indien nodig tussen de betrokken student(en), docent(en) en beleidsinstanties. 

Indien de onderwijsombuds zelf betrokken is, kun je terecht bij de programmadirecteur, die dan functioneert als vertrouwenspersoon.

Onderwijsombuds: Yasmine Sidhoumi

E-mail: fsw.ombuds@kuleuven.be
Lokaal: SW 01.139 (Parkstraat 45, 3000 Leuven)
Spreekuur: op afspraak (via mail)
Telefoonnummer: 016/32.28.20
 

*Noot: Contacteer de examenombuds indien er zich iets voordoet dat het afleggen van examens in het gedrang kan brengen.